Skip to content

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø

Du finner podcaster fra norskluftfartsmuseumibodo i din favorittspiller. Har du ikke abonnert enda kan du gjøre det her, eller søk opp museumspodden der du lytter på podcast.:

Følg norskluftfartsmuseumibodo i sosiale kanaler:

Norsk Luftfartsmuseum er et nasjonalt museum for luftfart i Norge, som ligger i Bodø. Museet samler inn, tar vare på, forsker og formidler norsk luftfartshistorie, og har årlig ca. 45.000 besøkende. I en 10 000 m2 stor bygning formet som en gigantisk propell formidles luftfartens utvikling og betydning for vårt samfunn. Samlingen inkluderer over 40 militære, sivile fly og helikoptre.

Museet samarbeider tett med Luftforsvarsmuseet, og ivaretar Avinor sin samling.

Aeronautene episode 3: Med Örnen mot Polen

Dette er en historie om vågemot, litt ishavsimperialisme og en ballong. Om teknologi-optimisme og eventyrlyst. En historie om uflaks, overmot, ekstrem kulde og en ulykkelig ende. Men også en historie om kjærlighet som overlevde 33 år i isødet. Salomon August Andrèe, Nils Strindberg og Knut Frenkel brukte tidens ypperste teknologi, ballongen, til å erobre Nordpolen i 1897. De mislyktes, men forsøket er likevel et av ballonghistoriens og Skandinavias mest heltemodige prosjekter.

Les mer og lytt til episoden