Du finner Museumspodden i din favorittspiller, eller du kan abonnere her:
Ellinor bruker strøm til det meste. Har kraftsituasjonen egentlig noe med henne å gjøre?
Bli med då programleder Guro Kvalnes tok ein prat med anleggsarbeidar Ragnvald Christenson om den store Tokkeutbygginga.
Hvem var Johan Wilhelm Wiberg Olsen og hvilken betydning hadde han for ivaretakelsen av den hanseatiske kulturarven i Bergen?
Hva i alle dager er papegøyeskyting, og hvorfor drev de på med det i Bergen? Dette skal vi prøve å finne svaret på i denne episoden av Museum Vest-podden.
Vigleik Røkke Mathisen forteller om sin nye bok: Nazistenes bombing av Norge
I denne episoden diskuterer Øyvind Martinsen temaer som vikingskip, samfunn i vikingtiden, sjøfartshistorie og mer.
Bli med opp elva med hydrolog Hege Hisdal, forsker Oddbjørn Bruland og etnolog Magne Rugsveen.
Hør historien om verdens første kvinnelige skipsredere, Hanna Brummenæs og Bertha Torgersen fra Haugesund. De ble på folkemunne kalt "mannedamene" og etablerte seg i 1909 i det som da var landets viktigste næring.
Marinearkeolog Selma Lauvland forteller om slaveskipet Fredensborg bygd i 1753 og som seilte i den transatlantiske slavehandelen inntil det forliste på sørlandskysten.
I denne episoden snakker vi med teamlederne for formidling Line B. Härström og Maria M. Muhrman om seminaret de arrangerte i høst. For hvor inkluderende er vi som museum, egentlig? Og hvilke konkrete tiltak kan museene gjøre for å inkludere bedre?
I denne episoden snakker vi med arkeolog og konservator Cecilia Gustavsen om latinkurset hun har stelt i stand. Cecilia er koordinator for Norsk borgsenter og i regi av dette er det satt opp latinkurs på Slottsfjellsmuseet.
I denne episoden snakker vi med kommunikasjonsrådgiver for Vestfoldmuseene Therese Grande om PRIDE i museene. Er dette noe museene skal markere? Og hva gjør vi om noen ikke ønsker at museene skal flagge for PRIDE? Dette og mer til diskuterer vi i vår første episode av Sans og samling.