Skip to content

Om Museumspodden

Du finner Museumspodden i din favorittspiller, eller du kan abonnere her:

En felles podcastplattform fra museene hvor du kan abonnere på "Museumspodden". Du finner oss alle steder du hører på podkast. Hør historiene fortelle.

Museumspodden er et samvirke mellom museer og kultursektoren for felles distribusjon av podcaster. Samvirke er bygget med ønske om å kunne tilby kunnskapsrik og mangfoldig lytteropplevelse til publikum uavhengig av geografisk tilhørighet.

Museumspodden er utviklet for å ivareta museer, formidlere og andre institusjoner med begrensede ressurser. Det være seg tid til produksjon, kompetanse, økonomi eller en kombinasjon av disse. Ved å publisere podcaster inn mot en felles distribusjonskanal vil vi samlet kunne oppnå vesentlig større dynamisk spredning og synlighet.

Podcastabonnenter vil motta en jevn strøm av nye podcast-episoder med varierte temaer som følge av stor variasjon i produsentenes kunnskapsfelt og geografisk plassering.

Første generasjon av Museumspodden sto ferdig  7. mars 2019. Da var podcast-feeden meldt inn til de fleste podcasttilbyderne som iTunes, Google Podcast, Spotify, Stitcher, Pocketcast, Player.fm, Podtail og Blubrry.

Plattformen baserer seg på WordPress med skreddersydd plugin for å best ivareta uavhengighet og langsiktig forvaltning og eierskap til dataene.

Utover distribusjon av podcast-episoder, er det lagt opp til mulighet for presentasjon av fordypningsartikler og presentasjon av produsentene som bidrar inn i løsningen.