skip to Main Content

Museumspodden er et samvirke mellom museer og kultursektoren for felles distribusjon av podcaster. Samvirke er bygget med ønske om å kunne tilby kunnskapsrik og mangfoldig lytteropplevelse til publikum uavhengig av geografisk tilhørighet.

Museumspodden er utviklet for å ivareta museer, formidlere og andre institusjoner med begrensede ressurser. Det være seg tid til produksjon, kompetanse, økonomi eller en kombinasjon av disse. Ved å publisere podcaster inn mot en felles distribusjonskanal vil vi samlet kunne oppnå vesentlig større dynamisk spredning og synlighet.

Podcastabonnenter vil motta en jevn strøm av nye podcast-episoder med varierte temaer som følge av stor variasjon i produsentenes kunnskapsfelt og geografisk plassering.

Første generasjon av Museumspodden sto ferdig  7. mars 2019. Da var podcast-feeden meldt inn til de fleste podcasttilbyderne som iTunes, Google Podcast, Spotify, Stitcher, Pocketcast, Player.fm, Podtail og Blubrry.

Plattformen baserer seg på WordPress med skreddersydd plugin for å best ivareta uavhengighet og langsiktig forvaltning og eierskap til dataene.

Utover distribusjon av podcast-episoder, er det lagt opp til mulighet for presentasjon av fordypningsartikler og presentasjon av produsentene som bidrar inn i løsningen.