I andre episode av Norsk Luftfartsmuseums podcast skal vi høre Per Støre fortelle om tiden som ruteflypilot på kortbanenettet i Norge. Her var det at han samlet mesteparten av sine 18.800 timer i flytypen DeHavilland DHC-6 Twin Otter. Kortbanene og flyet var som skapt for hverandre, og ble raskt et kjent og kjær lang kysten. Den spektakulære utsikten som Twin Otteren tilbød sine passasjerer gjorde også at turen ble en aldri så liten turistattraksjon. Som Øystein Sunde synger i «Liten og grønn»: Jeg er en Twin Otter på vei fra Mo I Rana. En grønn og liten knott med dårlig tid. Jeg spretter rundt blant fjord og fjell og skyer, på sightseeing i Vår Herres tivoli.

Norsk Luftfartsmuseum I Bodø

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø

Norsk Luftfartsmuseum ble åpnet av Kong Harald den 15. mai 1994. Museet ble til etter en massiv innsats fra en gruppe med stor luftfartsinteresse i Bodø, som i mange år hadde samlet og restaurert gamle historiske fly. Etter en politisk dragkamp om plassering og innhold i et nasjonalt luftfartsmuseum ble det til slutt bestemt at dette skulle legges til flybyen Bodø.