Skip to content

VIRUS 9: Mister jeg jobben nå?

Denne episoden og andre podcaster fra nfmemoar finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Å gå arbeidsledig er noe helt annet enn å ha ferie. På jobben er  andre mennesker avhengige av at du gjør en god innsats, dublir en del av noe som er større enn deg selv og får vist at du duger.

Pandemien har rammet noen yrker hardere enn andre. I denne episoden møter vi folk som har det til felles at de har jobbet med å få mennesker å til å komme sammen for å oppleve ting – her og nå.

Lise Aanes drev en liten vinbar. Hun måtte i karantene 12. mars fordi hun hadde vært i England. Samtidig stengte vinbaren, og det skulle vise seg at den ble stengt for godt. Da hun ikke kunne servere folk vin begynte hun i stedet å skrive om vin.

Efrem Stein er sykehusklovn og de siste årene har han reist til Norge 8-9 ganger i året for å jobbe på norske sykehus og sykehjem. Det siste året er det blitt lite jobbing, men han har lært seg noen nye arbeidsmåter, og kan rapportere at både hageklovning og robotklovning virker bra.

Torgeir Waldemar Engen er musiker og bartender, to jobber som begge ble umulige da det ble innført skjenkestopp sammen med forbud mot å samle flere enn to mennesker av gangen. Torgeir var med på bølgen med nettkonserter, og han har gjort seg noen tanker om hvorfor dette konseptet ikke fungerer så bra. Under pandemien har han blitt flinkere til å produsere lyd i studio og han har også fått mye tid til å sykle.

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.

Flere episoder i serien Virus
1. VIRUS: Smakebit
2. VIRUS 1: Da koronaen kom
3. VIRUS 2: Sykdom og sykepleie
4. VIRUS 3: Skolebarn med hjemmeisolasjon
5. VIRUS 4: Begravelse i koronatiden
6. VIRUS 5: Samfunnskritiske yrker
7. VIRUS 6: Stengt inntil videre
8. VIRUS 7: Koronaprosjekter
9. Virus 8: Revmatikere med reiseforbud
10. VIRUS 9: Mister jeg jobben nå?
11. VIRUS 10: Sjøfarere
12. VIRUS 11: Hva med fremtiden?