Skip to content

VIRUS 4: Begravelse i koronatiden

Denne episoden og andre podcaster fra nfmemoar finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Hvilke femten vil du invitert til begravelsen til faren din? Under pandemien er det blitt komplisert å gjennomføre begravelser – men gjennomføres må de. Chris Nyborg mistet faren sin i april 2020. Midt i en tung tid var det mange nye spørsmål han måtte ta stilling til.

Hvordan har begravelsesbyråene tilpasset seg nye og vanskelige arbeidsforhold? Jan Willy Løken er daglig leder for Jølstad begravelsesbyrå. Her jobber også Else Mehren Løvaas. De forteller om heldekkende drakter, videooverføringer og de etterlattes vanskelige valg.

Grete Glemmestad er sogneprest i Salangen menighet i Troms. Hun syns det har vært rart å ikke kunne møte de etterlatte og gi dem støtte på de måtene hun har vært vant til.

Lenker til de lange intervjuene:

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.

Flere episoder i serien Virus
1. VIRUS: Smakebit
2. VIRUS 1: Da koronaen kom
3. VIRUS 2: Sykdom og sykepleie
4. VIRUS 3: Skolebarn med hjemmeisolasjon
5. VIRUS 4: Begravelse i koronatiden
6. VIRUS 5: Samfunnskritiske yrker
7. VIRUS 6: Stengt inntil videre
8. VIRUS 7: Koronaprosjekter
9. Virus 8: Revmatikere med reiseforbud
10. VIRUS 9: Mister jeg jobben nå?
11. VIRUS 10: Sjøfarere
12. VIRUS 11: Hva med fremtiden?