Skip to content

VIRUS 2: Sykdom og sykepleie

Denne episoden og andre podcaster fra nfmemoar finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Hvordan har det vært å bli alvorlig syk med koronavirus? Og hvordan har det vært å pleie alvorlig syke koronapasienter? Korona er en ny sykdom og til å begynne med var det ingen av oss som visste noe særlig om den. Her får vi høre mer av historien til Kari Jones, som måtte innlegges på intensivavdeling og som så vidt unngikk å bli lagt på respirator. Vi får også høre fire sykepleiere fortelle om arbeid de har gjort under pandemien.

For å forstå sykepleiernes erfaringer får vi hjelp av Liv Bjørnhaug Johansen. Hun er sykepleier og temaredaktør for Norsk sykepleierforbunds magasin Sykepleien. I tillegg har hun skrevet boken Den lange vakta,som handler nettopp om sykepleie under koronapandemien. Intervjuene er gjort av videojournalisten Siv Seglem.

Lenker til de lange intervjuene:

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.

Flere episoder i serien Virus
1. VIRUS: Smakebit
2. VIRUS 1: Da koronaen kom
3. VIRUS 2: Sykdom og sykepleie
4. VIRUS 3: Skolebarn med hjemmeisolasjon
5. VIRUS 4: Begravelse i koronatiden
6. VIRUS 5: Samfunnskritiske yrker
7. VIRUS 6: Stengt inntil videre
8. VIRUS 7: Koronaprosjekter
9. Virus 8: Revmatikere med reiseforbud
10. VIRUS 9: Mister jeg jobben nå?
11. VIRUS 10: Sjøfarere
12. VIRUS 11: Hva med fremtiden?