Skip to content

VIRUS 7: Koronaprosjekter

Denne episoden og andre podcaster fra nfmemoar finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Hva gjorde folk da alt de var i gang med plutselig stoppet opp?

I løpet av pandemien har behovet for å ha noe å gjøre, eller kanskje bare holde seg flytende, meldt seg hos mange. Folk har lært seg nye språk, lært seg å bake, å male, eller strikket nye gensere. I denne episoden får vi høre fra noen av de som har hatt behov for å finne et utløp for både frustrasjon og overskudd av tid gjennom ulike koronaprosjekter.

Henrik Manfredo ble permittert fra jobben som barsjef. Da skrev han i stedet en bok om livet bak baren. Corina Roeder begynte å løpe. Til nå har hun løpt like langt som Norge på langs – og hun løper fortsatt. Kari Hop Skiftesvik tenkte at hun endelig skulle få tid til å gjennomført noen av prosjektene hun hadde satt i gang, men så forsvant energien. Ronny Lundell jobber på Haraldrud gjenbruksstasjon, og der opplevde de et renn uten like da Oslos befolkning hadde bestemt seg for å rydde loftet og hagen og pusse opp kjøkkenet samtidig.

Lenker til de lange intervjuene

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.

Flere episoder i serien Virus
1. VIRUS: Smakebit
2. VIRUS 1: Da koronaen kom
3. VIRUS 2: Sykdom og sykepleie
4. VIRUS 3: Skolebarn med hjemmeisolasjon
5. VIRUS 4: Begravelse i koronatiden
6. VIRUS 5: Samfunnskritiske yrker
7. VIRUS 6: Stengt inntil videre
8. VIRUS 7: Koronaprosjekter
9. Virus 8: Revmatikere med reiseforbud
10. VIRUS 9: Mister jeg jobben nå?
11. VIRUS 10: Sjøfarere
12. VIRUS 11: Hva med fremtiden?