Skip to content

VIRUS 6: Stengt inntil videre

Denne episoden og andre podcaster fra nfmemoar finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Tomme butikkhyller, tomme gater, tomme kalendere. Under pandemien er vi blitt utsatt for mange fravær, tomrom og mangler. Noen av dem har vært ganske synlige, men andre tenker vi kanskje ikke like mye på.

Caroline Roka forteller om hvordan hun og familien hjalp til med å fylle de tomme butikkhyllene på den lokale Kiwi-butikken. Anne Karlsen Hove er drosjesjåfør i Oslo og hun opplevde hvordan byen ble forvandlet da gatene ble tømt for mennesker. Birgit Schmidiger reiste med fly i april 2020 fra en tom og øde avgangshall på Gardermoen.

For Kristian Pedersen ble mørketiden i Bodø ekstra mørk, med stengte konsertlokaler og forballtribuner. I tillegg forhindret «søringkarantenen» ham fra å treffe kjæresten. Ola Berglund er født i Sverige, men bor i Halden. Hver lørdag møter han tvillingbroren Pontus på broen over Svinesund. Kari Hop Skiftesvik levde et aktivt pensjonistliv i Bergen, da kalenderen hennes plutselig ble tømt for innhold.

Lenker til de lange intervjuene

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.

Flere episoder i serien Virus
1. VIRUS: Smakebit
2. VIRUS 1: Da koronaen kom
3. VIRUS 2: Sykdom og sykepleie
4. VIRUS 3: Skolebarn med hjemmeisolasjon
5. VIRUS 4: Begravelse i koronatiden
6. VIRUS 5: Samfunnskritiske yrker
7. VIRUS 6: Stengt inntil videre
8. VIRUS 7: Koronaprosjekter
9. Virus 8: Revmatikere med reiseforbud
10. VIRUS 9: Mister jeg jobben nå?
11. VIRUS 10: Sjøfarere
12. VIRUS 11: Hva med fremtiden?