Skip to content

VIRUS 7: Koronaprosjekter

Denne episoden og andre podcaster fra nfmemoar finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Hva gjorde folk da alt de var i gang med plutselig stoppet opp?

I løpet av pandemien har behovet for å ha noe å gjøre, eller kanskje bare holde seg flytende, meldt seg hos mange. Folk har lært seg nye språk, lært seg å bake, å male, eller strikket nye gensere. I denne episoden får vi høre fra noen av de som har hatt behov for å finne et utløp for både frustrasjon og overskudd av tid gjennom ulike koronaprosjekter.

Henrik Manfredo ble permittert fra jobben som barsjef. Da skrev han i stedet en bok om livet bak baren. Corina Roeder begynte å løpe. Til nå har hun løpt like langt som Norge på langs – og hun løper fortsatt. Kari Hop Skiftesvik tenkte at hun endelig skulle få tid til å gjennomført noen av prosjektene hun hadde satt i gang, men så forsvant energien. Ronny Lundell jobber på Haraldrud gjenbruksstasjon, og der opplevde de et renn uten like da Oslos befolkning hadde bestemt seg for å rydde loftet og hagen og pusse opp kjøkkenet samtidig.

Lenker til de lange intervjuene

Vil du bidra med din egen koronahistorie? Gå til nettstedet minner.no for å skrive, sende inn bilder og svare på spørsmål eller kontakt Memoar for å avtale et intervju.

Flere episoder i serien Virus
1. VIRUS: Smakebit
2. VIRUS 1: Da koronaen kom
3. VIRUS 2: Sykdom og sykepleie
4. VIRUS 3: Skolebarn med hjemmeisolasjon
5. VIRUS 4: Begravelse i koronatiden
6. VIRUS 5: Samfunnskritiske yrker
7. VIRUS 6: Stengt inntil videre
8. VIRUS 7: Koronaprosjekter
9. Virus 8: Revmatikere med reiseforbud
10. VIRUS 9: Mister jeg jobben nå?
11. VIRUS 10: Sjøfarere
12. VIRUS 11: Hva med fremtiden?

Audun Kjus og Cathrine Hasselberg har gått gjennom de rikholdige koronaarkivene til Norsk Folkemuseum og Memoar. De har funnet frem personlige historier som viser koronaåret sett fra mange synsvinkler.