Norge har siden 1939 gjort krav på det enorme området Dronning Maud Land i Antarktis. I 1956 ble en vitenskapelig ekspedisjon ledet av setesdølen Sigurd Helle sendt dit for å vise norsk tilstedeværelse. Ekspedisjonen som varte i fire år bidro til å sikre Norge en fremtredende posisjon i fremforhandlingen av Antarktistraktaten.

Bli med på tokt inn i polarhistorien i tiende episode av «Polarpionerene – Polarhistorien sett fra Sørlandet».

Coverfoto: Setesdølen Sigurd Helle overvintret 3 år i Antarktis i perioden 1957-1960. Foto: Setesdalsmuseet

Aust-Agder museum og arkiv