Skip to content

Norge har en lang og stolt historie som polarnasjon.
Historiene om Nansen, Amundsen og polarskuta Fram står som bautaer i norsk polarhistorie.
Nasjonalheltene som kjempet og slet seg fremover i en kald og nådeløs natur.
Polarhistorien rommer så mye mer.

Glemte ekspedisjoner. Ukjente helter. Savn, slit og mot.
Også barske sørlendinger og stolte skip fra landsdelen har gjort viktige bidrag og vært pionerer både i norsk og internasjonal polarhistorie.

Podcastserien «Polarpionerer – polarhistorien sett fra Sørlandet» ønsker å trekke disse historiene frem i lyset og samtidig gi et innblikk i den fascinerende polarhistorien.
Podcasten er produsert av Aust-Agder museum og arkiv og produsent er Christian Hauglund Isaksen.

Coverfoto viser skipet «City of New York» i Antarktis i 1930. Skipet ble bygd i Arendal i 1885 under navnet «Samson». Credit: Wikicommons

Flere episoder i serien Polarpionerene

Du finner podcaster fra aama i din favorittspiller. Har du ikke abonnert enda kan du gjøre det her, eller søk opp museumspodden der du lytter på podcast.:

Følg aama i sosiale kanaler:

Et forlis i Nordsjøen ble starten på sørlendingenes ishavseventyr i Nordområdene. En kommende polarhelt ble med som passasjer i jakten på ishavets gull.
Bli med på tokt inn i polarhistorien i første episode av «Polarpionerene – Polarhistorien sett fra Sørlandet».

Norge har en lang og stolt historie som polarnasjon.
Historiene om Nansen, Amundsen og polarskuta Fram står som bautaer i norsk polarhistorie. Nasjonalheltene som kjempet og slet seg fremover i en kald og nådeløs natur.
Polarhistorien rommer så mye mer.

Glemte ekspedisjoner. Ukjente helter. Savn, slit og mot. Også barske sørlendinger og stolte skip fra landsdelen har gjort viktige bidrag og vært pionerer både i norsk og internasjonal polarhistorie.

Podcastserien «Polarpionerer – polarhistorien sett fra Sørlandet» ønsker å trekke disse historiene frem i lyset og samtidig gi et innblikk i den fascinerende polarhistorien. Podcasten er produsert av Aust-Agder museum og arkiv og produsent er Christian Hauglund Isaksen.

Coverfoto viser kaptein Axel Krefting og Fridtjof Nansen foran selfangeren «Viking» av Arendal sommeren 1882. Credit: Nasjonalbiblioteket.