Bernt Balchen fra Tveit anses som en av de største pionerene innen internasjonal polarflyving. Høydepunktet kom i 1929 da han og en gammel selfangstskute fra Arendal hjalp amerikanerne til Sydpolen.

Bli med på tokt inn i polarhistorien i sjette episode av «Polarpionerene – Polarhistorien sett fra Sørlandet».

Coverbildet viser Bernt Balchen sittende foran et av sydpolflyene i 1929. I bakgrunnen skimtes ekspedisjonsskipet «City of New York» som ble bygget i Arendal. Credit: Library of Congress

Aust-Agder museum og arkiv