Hvem var Peter Anker? Bli kjent med den «ukjente Ankeren», nordmannen Peter Anker, «Haldenseren» som ble guvernør: i den dansk-norske kolonien Trankebar I India på slutten av 1700-tallet. I denne første episoden hører vi om hans barndom og oppvekst i Fredrikshald og Moss, og blir med ham og broren Carsten på den store dannelsesreisen.

Lenke til Peter Ankers bilder og prospekter finner du på https://www.museumspodden.no/episode/historien-om-generalguvernor-peter-anker-del-7-av-7

Formidler Jon Emil Halvorsen ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg og Asgeir Borgemoen ved Fredrikshalds Teater tar for seg den ukjente Ankeren, Peter Anker. Lyddesign og redigering: Kjartan Abel Nilsen ved Østfoldmuseene.

Østfoldmuseene

Østfoldmuseene er en konsolidert museumsstiftelse bestående av Borgarsyssel museum, Folkenborg museum, Moss by- og industrimuseum, Haldenvassdragets Kanalmuseum, Kystmuseet Hvaler, Museumstjenesten/ Østfold fylkes billedarkiv, Fredrikstad Museum, Halden historiske Samlinger, Storedal Kultursenter og Trollull fellesmagasin. Administrasjonen er lokalisert på Borgarsyssel Museum.