Skip to content

Andre episode av Norsk Luftfartsmuseums podcast: Per Støre forteller om tiden som ruteflypilot på kortbanenettet i Norge

Denne episoden og andre podcaster fra norskluftfartsmuseumibodo finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

I andre episode av Norsk Luftfartsmuseums podcast skal vi høre Per Støre fortelle om tiden som ruteflypilot på kortbanenettet i Norge. Her var det at han samlet mesteparten av sine 18.800 timer i flytypen DeHavilland DHC-6 Twin Otter. Kortbanene og flyet var som skapt for hverandre, og ble raskt et kjent og kjær lang kysten. Den spektakulære utsikten som Twin Otteren tilbød sine passasjerer gjorde også at turen ble en aldri så liten turistattraksjon. Som Øystein Sunde synger i «Liten og grønn»: Jeg er en Twin Otter på vei fra Mo I Rana. En grønn og liten knott med dårlig tid. Jeg spretter rundt blant fjord og fjell og skyer, på sightseeing i Vår Herres tivoli.