skip to Main Content

Hvor går egentlig grensa mellom lek og vitenskap? Og kan eventyrere være forskere? Eller er det bare en måte å få midler på?

Vi snakker med Olav Heyerdahl som har vært med på to ekspedisjoner inspirert av bestefaren hans Thor Heyerdahl. Olav har en åpen og ærlig samtale med oss om hvordan det er å være på ekspedisjon og hva som er fordelene og ulempene med denne type arbeid.

I slutten av episoden snakker vi også med arkeolog og lektor ved Universitetet i Oslo, Knut Ivar Austvoll, om hva arkeologi er. Spesielt nysgjerrige er vi på eksperimentell arkeologi. Er akademikere de rette personene til å gjøre denne type forskning?

Vestfoldmuseene IKS består av en arkivinstitusjon, et kunstmuseum, et vikingsenter, Thor Heyerdahl-instituttet, syv kulturhistoriske museer og en samlingsforvaltning for gjenstander og fotografier. Våre spesialmuseer og temautstillinger sender deg på en fengende reise gjennom vikingtid, grevskapshistorie, middelalder, hvalfangsthistorie, kunstneren Edvard Munchs liv, ekspedisjoner, moderne industrihistorie, samt sterke kunstopplevelser.