I vår første faglige episode har vi besøk av Ulla Nachtstern. Sammen med podkastverten Ellen Asplin diskuterer de kildekritikk, fake news, å finne frem til kildene, utenforskap og hvordan det er å ha et indre driv for å få historiene frem.

Ulla Nachtstern ble ansatt som Norges første arkivformidler og i denne episoden argumenterer hun for hvorfor arkiv og museer er samfunnets felles hukommelse.

Tidsfordriv er podkasten for deg som er interessert i historie og samfunn. Her snakker fagfolk og gjester om ulike temaer hver uke. Har du innspill så kontakt oss på kommunikasjon@vestfoldmuseene.no.

Podkastvert: Ellen Asplin
Produsent: Susan Melleby
Lydtekniker: Jon Anders Bjerva

Tidsfordriv er en podkast fra Vestfoldmuseene IKS.

Musikk: reNovation by airtone (c) copyright 2019 Licensed under a Creative Commons Attribution (3.0) license.

Det angår også deg
1. Tidsfordriv «Det angår også deg – del 1»
2. Tidsfordriv «Det angår også deg – del 2»
Vestfoldmuseene IKS

Vestfoldmuseene IKS består av en arkivinstitusjon, et kunstmuseum, et vikingsenter, Thor Heyerdahl-instituttet, syv kulturhistoriske museer og en samlingsforvaltning for gjenstander og fotografier. Våre spesialmuseer og temautstillinger sender deg på en fengende reise gjennom vikingtid, grevskapshistorie, middelalder, hvalfangsthistorie, kunstneren Edvard Munchs liv, ekspedisjoner, moderne industrihistorie, samt sterke kunstopplevelser.