Skip to content

Los på 71 grader nord

Denne episoden og andre podcaster fra nordkappmuseet finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Heidi Holmgren, avdelingsleder ved Nordkappmuseet, har i denne episoden invitert den pensjonerte losen Eilert Moe, leder for Kystverkmusea Espen Frøysland og losoldermann for Troms og Finnmark Roy- Arne Rotnes til en prat.

Temaet er losens jobb langs den nordligste kysten vår både i fortid, i nåtid og noen tanker om fremtidens los. Gjennom å fokusere på losen sin arbeidshverdag settes fokus på skipstrafikken, den viktige internasjonale handelsleia fordi Finnmark, og storpolitikk i nord-området.

Podcasten er produsert som en del av det nasjonale jubileet LOS300 sommeren 2021. Utstillingen «Los på 71 grader nord» vises på Nordkappmuseet i perioden 1. juni – 31. august 2021.
Podcasten er produsert av Perleporten Kulturhus.

Flere episoder i serien Museumsbad
1. Hornlua «Ládjogahpir» – I formødrenes fotspor
2. Los på 71 grader nord

Nordkappmuseet er et lite museum som satser på personlig kontakt og hyggelig atmosfære. Du finner oss sentralt i Honningsvåg, et par minutter fra Hurtigrutekai, cruisekai og busstasjon. Vi guider på norsk, engelsk og tysk. Utstillingene er tekstet på norsk, engelsk og tysk. Nordkappmuseet har årlig ca 10 000 besøkende fra hele verden. Nordkappmuseet presenterer og dokumenterer kystkultur og fiskeri i Finnmark fylke, samtidig som det er et lokalmuseum for Nordkapp kommune. Museet legger stor vekt på utadrettet virksomhet og presenterer minst 5 skiftende utstillinger i året. Nordkapp historie og museumslag har bygget opp museet som ble åpnet i 1982.