TidsforDRIV «Det angår også deg – del 1»

I Vestfoldmuseene IKS første faglige episode har vi besøk av Ulla Nachtstern. Sammen med podkastverten Ellen Asplin diskuterer de kildekritikk, fake news, å finne frem til kildene, utenforskap og hvordan det er å ha et indre driv for å få historiene frem.

TidsforDRIV «Det angår også deg – del 2»

Vår gjest Ulla Nachtstern forteller om hennes egen morfar sin utrolige reise under krigen. I denne episoden hører du om fangeleieren på Berg fengsel i Tønsberg, et flere måneders opphold i Auschwitz og et forsøk på å slå den britiske økonomien konkurs.

TidsforDRIV – Vi var ute etter hval

I denne episoden snakker podkastvert Ellen Asplin med historiker Eivind Thorsen om hvalfangst, krigsseilerne, møtet mellom ulike kulturer og en optimisme som utviklet seg til grådighet. Dette er episoden for deg som vil lære mer om hvordan hvalfangst påvirket arbeideren, familien hans, samfunnet og miljøet.

TidsforDRIV – MUNCH

I anledningen det nye museet MUNCH har vi kunsthistoriker Solfrid Sakkariassen på besøk i studio for å snakke om det hun kan best; Edvard Munch. I denne episoden snakker vi om mannen bak kunsten, to malerier du kanskje ikke kjenner til, huset i Åsgårdstrand og revolvere.