Gjest i studio er Stig Tenold, professor i økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole. Han er aktuell med boken «Med flagget til topps. Historien om norsk skipsfart i det 20. århundre». Dette er en kritikerrost historiebok om en av Norges viktigste næringer på 1900-tallet. I denne episoden fokuserer vi på første halvdel av 1900-tallet, frem til den 2. verdenskrig. Programleder er konservator Bård Gram Økland på Bergens Sjøfartsmuseum/Museum Vest.

Museum Vest

Museum Vest fungerer som et regionmuseum for kommunene Austevoll, Sund, Fjell, Øygarden, Askøy og på noen felt også for Bergen. På samme tid er Museum Vest et temamuseum der den faglige profilen er en sammenfatning av de ulike avdelingenes spesialfelt. Denne profilen kan sammenfattes under følgende tre overskrifter: Fiskeri og havbruk. Krig og okkupasjon. Kystkultur med særlig fokus på et energiperspektiv. På disse fagområdene har museet ambisjoner utover det regionale nivået. Dette kommer blant annet til uttrykk ved at Museum Vest har påtatt seg et nasjonalt nettverksansvar for fagområdet fiskeri og kystkultur, etter forespørsel fra Kulturrådet.