Foredrag med  Bjørn Tore Rosendahl om krigsseilerne under 2. verdenskrig.

Opptaket ble gjort på Bergens Sjøfartsmuseum 24. oktober 2020. Bjørn Tore Rosendahl er historiker og faglig leder ved Norsk senter for krigsseilerhistorie på ARKIVET freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand.

Foredraget formidler nye og ukjente sider ved krigsseilerhistorien, særlig om de norske og utenlandske sjøfolkene som seilte i uteflåten for Nortraship. Det nasjonale nettbaserte Krigsseilerregisteret blir også presentert.

Museum Vest

Museum Vest fungerer som et regionmuseum for kommunene Austevoll, Sund, Fjell, Øygarden, Askøy og på noen felt også for Bergen. På samme tid er Museum Vest et temamuseum der den faglige profilen er en sammenfatning av de ulike avdelingenes spesialfelt. Denne profilen kan sammenfattes under følgende tre overskrifter: Fiskeri og havbruk. Krig og okkupasjon. Kystkultur med særlig fokus på et energiperspektiv. På disse fagområdene har museet ambisjoner utover det regionale nivået. Dette kommer blant annet til uttrykk ved at Museum Vest har påtatt seg et nasjonalt nettverksansvar for fagområdet fiskeri og kystkultur, etter forespørsel fra Kulturrådet.