Skip to content

Kornprek: Fra åker til ovn – historien og håndverket bak Østfolds gullkorn

Denne episoden og andre podcaster fra ostfoldmuseene finner du i din foretrukne spiller. Du kan abonnere her hvis du ikke allerede har gjort det, eller se etter Museumspodden hvor du hører på podcaster.

Hvordan har korn formet både landskapet og matkulturen i Østfold? I denne episoden av Østfoldmuseenes podcast møter du daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, Torunn Nordbø, og museumsbonde Ole Martin Tvete fra Borgarsyssel Museum i en kornprek. Samtalen ledes av forskningsdirektør ved Østfoldmuseene Marianne Løken. Sammen tar de oss med ut blant de bølgende åkrene, inn i bakerovnen, og videre inn i kornets rike historie og betydning for dagens matbord.

Dette er en samtale for alle som er nysgjerrige på kornets historie, bærekraftig matproduksjon, og hvordan små frø kan gi store opplevelser – fra jord til bord.

FoodStories har som mål å øke forståelsen av Norges mat- og drikkearv og potensialet for verdiskaping, bærekraft og kulturell berikelse.

Foto: Annet Fjelleng Hansen, Matprat